Seizoenen van Feestelijkheden in Amstelveen


Proef de Magie van de Seizoenen

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Amstelveen

Nieuwjaar Amstelveen

Valentijnsdag ideeën Amstelveen

Pasen Amstelveen

Koningsdag Amstelveen

Bevrijdingsdag Amstelveen

Vaderdag Amstelveen

Moederdag Amstelveen

Pinksteren Amstelveen

Hemelvaartsdag Amstelveen

Zomerfeest Amstelveen

Winterfeest Amstelveen

Sint Maarten Amstelveen

Sinterklaas Amstelveen

Kerst Amstelveen

1. Oudejaarsavond – Op het moment dat de klok middernacht slaat op Oudjaarsavond, wordt Amstelveen omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld van vuurwerk en vreugde. Straten verlichten met schitterende reflecties van kleurrijke lichten, terwijl mensen elkaar begroeten met wensen van geluk. Begroet het nieuwe jaar met een glas champagne en smakelijke oliebollen terwijl de lucht oplicht in het donker.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om te genieten van een verkwikkende nieuwjaarswandeling in de straten of in het naastgelegen bos in de buurt. Vergeet niet om een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep te nuttigen in een lokaal café om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat bekend om zijn romantische ambiance, en op Valentijnsdag komt deze nog meer tot uiting. Ervaar een romantische boottocht in de omgeving, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een knus restaurant en sluit de avond af met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Met Pasen hangt er een vleugje lente in de lucht. De kinderen gaan op eierspeurtocht in de tuinen, terwijl gezinnen bijeenkomen voor brunches, gourmetmaaltijden en diners met seizoensgebonden delicatessen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Op Koningsdag, de 27e april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, staat de kleur oranje centraal. Overal worden de straten omgetoverd tot een oranje zee, met straatmarkten, livemuziek en feestelijke parades. Trakteer uzelf op traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten viert.

6. Op 5 mei herdenken wij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Proef de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Vaders worden op de derde zondag in juni verwend met ontbijt op bed, luxe diners en speciale cadeaus op Vaderdag. Vaak is een goed glas bier of wijn een favoriete manier om uw vader te eren.

8. Moederdag is de perfecte gelegenheid om moeders de koninklijke behandeling te geven. Trakteer uw moeder op een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verwen haar met een bezoek aan een van de vele uitjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. De stad wordt vervuld van vreugde en gemeenschapsgevoel met Pinksteren. Kerken organiseren speciale diensten en er zijn vaak kleurrijke optochten met Pinksteren en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, biedt u de kans om te genieten van een vrije dag. Ga fietsen in het park, maak een wandeling of ontdek de culinaire schatten in de regio.

11. Laat de zomer tot zijn recht komen met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Proef de smaken van de wereld op foodtrucks en markten verspreid in de regio van Amstelveen.

12. Tijdens het Winterfeest in Amstelveen , wanneer de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de betovering van de winter tot leven. Ga schaatsen op de ijsbanen, warm jezelf op met een kop hete chocolademelk en kijk uit naar de gezellige kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door met lantaarns langs de deuren te gaan en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Op deze dag worden traditioneel ook lampionoptochten gehouden.

14. Sinterklaas in Amstelveen! Op 5 december brengt de goedheiligman cadeautjes voor kinderen. Laat je verrassen door kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten viert. Liever lekker eten? Onze gourmetschotels zijn bij uitstek geschikt voor een geslaagde 5 decemberavond thuis.

15. Wil je kerst catering bestellen? Geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet, en trakteer uzelf op kant-en-klare catering die bij u thuis en op het werk wordt bezorgd. en laat de betovering van Kerstmis op je inwerken terwijl je geniet van glühwein.

In uw regio is elke feestdag een kans om de speciale cultuur en smaken van de stad te ontdekken. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een heerlijke herinnering kan worden!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.